Tweede roman

Aan de tweede roman wordt nog geschaafd, maar ik hoop in maart 2023 uit te komen met een tweede boek met de titel:

 T a n t e   S t o e l

Philipinne Hoppe Huygens wordt door haar oudste neef Stoel genoemd.
Ze is een bijzonder meisje met veel talenten en haar droom is balletdanseres te worden. 
Vlak na haar eindexamen krijgt ze een ongeluk en raakt in een diepe coma. Haar verdere leven beweegt ze zich voort in een rolstoel.
Daan is niet alleen haar oudste neef, maar ook haar petekind. Ze ontwikkelen een bijzondere vriendschap en beleven ondanks haar handicap veel avonturen. Ze reizen onder andere naar Bali. Het een haast onmogelijke opgave met een rolstoel en koffers.

Als Stoel ouder wordt wil ze graag zelf haar dood organiseren om te voorkomen dat ze ooit in een verpleeghuis moet worden opgenomen.
Daan en Stoel leggen samen alles vast en zijn tevreden als alle papieren verstuurd zijn, maar het noodlot bepaalt dat niets van wat ze hebben afgesproken kan worden uitgevoerd.
Daan voelt het als zijn verantwoordelijkheid om de afspraken na te komen, maar komt klem te zitten tussen zijn familie, het geloof en zijn eigen grenzen. 

Daan onderzoekt waar zijn grote compassie vandaan komt ten aanzien van zijn tante en worstelt met het feit dat hij niks kan doen met haar lijden. Hij zoekt uitwegen om toch te voldoen aan zijn belofte, maar dat valt nog niet mee.

Een verhaal over de zin van het leven en de strijd over wie bepaalt of jouw leven zinvol is.